Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

borbeni avion "F-22"

Oboren neidentifikovani objekat iznad Kanade

Justin Trudeau

Sjeverna Amerika je uznemirena ovim događajima, nakon sedmodnevne sage sa kineskim špijunskim balonom koja je privukla globalnu pažnju

Američki borbeni avion “F-22” oborio je neidentifikovani cilindrični objekat iznad Kanade, što je drugi ovakav događaj u prethodna dva dana.

U odvojenom događaju, vojska SAD poslala je borbene avione u vazduh u Montani da bi provjerili radarsku anomaliju koja je izazvala kraće zatvaranje vazdušnog prostora na federalnom nivou.

Sjeverna Amerika je uznemirena ovim događajima, nakon sedmodnevne sage sa kineskim špijunskim balonom koja je privukla globalnu pažnju.

Kanadski premijer Džastin Trudo objavio je sinoć da je objekat oboren iznad teritorije Jukon i da će kanadske snage pronaći i proučiti olupinu.

Kanadski ministar odbrane Anita Anand odbila je da špekuliše o porijeklu objekta, ali je rekla da je cilindričnog oblika.

Ona nije rekla da je riječ o balonu, nego da je predmet sličan, ali manji od kineskog balona koji je oboren iznad Južne Karoline prije sedam dana.

“Na visini od 12.200 metara, objekat je predstavljao rizik po vazdušni saobraćaj, ali nema razloga da se vjeruje da je na bilo koji način ugrožena kanadska teritorija”, rekla je ona.

Pentagon je objavio da je vojna komanda uočila objekat iznad Aljaske u petak popodne.