Globus

Velipoja

Obračun zbog ležaljki?! Četvoro mrtvih i dvoje ranjenih na plaži u Albaniji

27/06/2021

Do obračuna je došlo iza ponoć na plaži, a iz prvih informacija doznaje se da je jedna od žrtava Kujtim Ferracaku (59), otac Arjana Ferracakua, ubijenog u sačekuši u Skadru prije tri godine

Četiri osobe ubijene su sinoć u oružanom sukobu u mjestu Velipoja na sjeveru Albanije.

Još dvije osobe su ranjene, a među žrtvama su ljudi starosti od 20 do 59 godina, javljaju tamošnji mediji.

Do obračuna je došlo iza ponoć na plaži, a iz prvih informacija doznaje se da je jedna od žrtava Kujtim Ferracaku (59), otac Arjana Ferracakua, ubijenog u sačekuši u Skadru prije tri godine.

Žrtve su, osim Kujtima Ferracakua i dva člana porodice Gocaj, Xhovani Gocaj (25), Edmond Gocaj (38). Myzerim Zeneli, 20-godišnja zaposlenica na ležaljkama, također je stradala. Ozlijeđeni su Hasan Ferracaku (54) i Elmilind Dyli (17).

Ferracaku, vlasnik restorana Fantazia, navodno se jučer poslijepodne fizički sukobio s članovima porodice Gocaj, inače vlasnicima hotela u Velipoji.

Nezvanično, svađa je krenula psovkama i prijetnjama oko ležaljki, a iza ponoć je situacija eskalirala u oružani sukob.

Direktor policije Skadra Niko Brahimaj izjavio je za medije detalje o ovom događaju.

Rekao je da je u sukobu korišteno više oružja, te da je policija zaplijenila sigurnosne kamere kako bi otkrila i privela počinitelje pravdi. Brahimaj je naglasio da je sukob bio iz bezazlenih motiva i da se dogodio ispred hotela “Gocaj”.

“Oko 00.30 minuta u Velipoji dogodio se vrlo ozbiljan kriminalni događaj. Ispred hotela Gocaj, došlo je do oružanog sukoba iz slabih motiva. Slabi motivi, tačnije zbog zbog podjele vlasništva nad prostorijama ili nad pješčanim površinama koje se koriste za postavljanje šatora i ležaljki”, kazao je Brahimaj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.