Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oca dvoje djece ubio komšija ispred kuće zbog banalnog razloga

ubistvo
Foto: M. Petrović / RAS Srbija

Marko Đokić (29) iz beogradskog naselja Kaluđerica uhapšen je zbog sumnje da je u nedjelju oko 15 sati iz pištolja ubio svog komšiju Miodraga Milovanovića (39) da bi mu se osvetio zbog nesporazuma oko toga ko je kome prepriječio put, piše Blic.

Brutalno ubistvo Miodraga Milovanovića dogodilo se u dvorištu njegove porodične kuće u Kaluđerici, kada se sa suprugom vratio sa groblja.

Supruga ubijenog Milovanovića izašla je iz automobila i otišla u kuću, a on je ostao da parkira vozilo u garažu.

Kako je Miodrag izašao iz automobila, njegov komšija Marko Đokić iskočio je pred njega i sa dva hica iz pištolja upucao ga u grudi. Nesretni čovjek preminuo je na licu mjesta.

Kako pričaju prijatelji ubijenog Milovanovića, užasnom zločinu i tragičnoj smrti ovog mještanina Kaluđerice, koji je iza sebe ostavio dva maljoletna sina, prethodila je svađa sa ubicom.

– U nedjelju ujutru, oko 10 sati, kada su Miodrag i njegova supruga krenuli na groblje, na ćošku ulice u kojoj su živjeli njegov i Đokićev automobil su se susreli. Neko je nekome prepriječio put i Miodrag i Marko su krenuli da se svađaju. Jedva su se smirili – u nevjerici pričaju Miodragovi poznanici.

Prema njihovim riječima, Miodrag je zatim otišao sa ženom svojim putem, na groblje.

– Nekoliko sati kasnije oni su se vratili sa groblja kući. Miodrag je ostao da parkira automobil, a njegova supruga je ušla u kuću. Minut kasnije čula je komšinicu koja zapomaže i doziva je riječima: “Mikica ti leži u lokvi krvi. Ubi ga Marko na pravdi Boga, tek tako, ni zbog čega” – sa tugom u glasu objašnjavaju prijatelji ubijenog čovjeka.

Ubica Marko Đokić, inače stolar iz Kaluđerice, pobjegao je odmah sa mjesta zločina, da bi ga policija juče uhapsila. Kako se nezvanično saznaje, Đokić je priznao ubistvo svog komšije.

– Marko je problematičan mladić iz komšiluka. Njegova kuća nalazi se samo jednu ulicu dalje od mjesta gde je ubio Miodraga. Marko je živio je sa ocem i majkom – pričaju komšije.

S druge strane, za ubijenog Miodraga komšije i prijatelji imaju samo riječi hvale. Svako ko bi juče prošao ulicom gdje je nastradali muškarac živio sa ženom i dva sina s tugom u očima pogledao bi u pravcu njegove kuće iz koje su dopirali jecaji familije.

Kako objašnjavaju, Miodrag je bio vrijedan i porodičan čovjek, koji je radio kao kamiondžija.

– Svakog mjeseca je zbog posla bar 15 dana bio van kuće. Radio je. Borio se za porodicu, da zaradi i nešto stekne za svoje sinove. Ne možemo da vjerujemo šta se desilo – priča njegov prijatelj.