Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Očajnički potez Rusa nakon velikih gubitaka: Evo šta sada šalju na ratišta

rat

Analitičari poznatog bloga Oryx tako su 19. i 21. marta identificirali najmanje jedan uništeni tenk T-62, T-72, T-80 i T-90. T-62 je najstariji tip ruskog tenka, a T-90 najnoviji

Dva puta u samo tri dana ove sedmice, analitičari koji pedantno popisuju svako potvrđeno i dokumentirano uništenje ili zarobljavanje ruskog tenka ili borbenog vozila – ubrojili su među ruske gubitke najmanje jedan tenk iz svake tehnološke generacije koja seže još do ranih 1960-ih.

Analitičari poznatog bloga Oryx tako su 19. i 21. marta identificirali najmanje jedan uništeni tenk T-62, T-72, T-80 i T-90. T-62 je najstariji tip ruskog tenka, a T-90 najnoviji.

– Činjenica da Ukrajinci onesposobljavaju i najnovije i najstarije ruske tenkove pokazuje sve strašnije stanje u arsenalu Kremlja. Rusi jure u Ukrajinu sa svakim tenkom kojeg se dočepaju, a Ukrajinci ih uništavaju čim im stignu – objašnjava analitičar Forbesa.

Najnovije snimke pokazuju pak kako su iz Rusije prema Ukrajini danas krenule kompozicije s prastarim tenkovima T-54 koji su stariji i od roditelja vojnika koji se tamo bore.

Stručnjaci Oryxa ironično navode kako Putin šalje “ljubaznu donaciju ukrajinskoj industriji starog željeza”: tenkove T-54 iz 1950-ih i to u nemodificiranom stanju!