Globus

SAD

Očekuje se da Michigan danas potvrdi rezultate glasanja, potom i Pennsylvania

23/11/2020

Trump, republikanac, izgubio je obje države na izborima 3. novembra, ali odbio je priznati poraz i umjesto toga pokrenuo je pravnu bitku za poništavanje rezultata u tim državama

Sve slabiji izgledi američkog predsjednika Donalda Trumpa da preokrene svoj izborni gubitak mogli bi zadobiti završni udarac u ponedjeljak, dok se Biden okreće zadatku uspostave svog kabineta, izvještava Reuters.

Michigan će svoje rezultate potvrditi u ponedjeljak, a Pennsylvania će se vjerojatno pomaknuti korak bliže tome.

Trump, republikanac, izgubio je obje države na izborima 3. novembra, ali odbio je priznati poraz i umjesto toga pokrenuo je pravnu bitku za poništavanje rezultata u tim državama i u drugim gdje je broj glasova s manjom razlikom širom SAD-a.

Trumpove nade da će spriječiti demokrata Bidena da preuzme dužnost 20. januara vjerojatno će propasti ako Michigan i Pennsylvania potvrde svoje rezultate, potvrdivši Bidena kao pobjednika. Biden je osvojio 306 elektorskih glasova, 36 preko 270 praga potrebnih za ulazak u Bijelu kuću.

Odbor za rasprave u Michiganu, koji je ravnomjerno podijeljen između dvaju demokrata i dva republikanca, sastat će se u ponedjeljak kako bi odlučio hoće li potvrditi rezultate.

Biden je pobijedio Trumpa u Michiganu s više od 150.000 glasova, a odbor mora po zakonu potvrditi brojanje.

U ponedjeljak je u Pennsylvaniji i krajnji rok da okruzi prijave svoje ovjerene glasove državnoj sekretarki Kathy Boockvar, demokratkinji. Boockvar bi tada za nekoliko dana potvrdila rezultate u ime države. Biden je osvojio Pennsylvaniju s više od 80.000 glasova.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.