Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Očuh bacao trogodišnju djevojčicu u bazen dok se nije utopila

ubistvo2334

Muškarac kojeg su nadzorne kamere uhvatile kako konstantno baca svoju trogodišnju pokćerku u bazen, zbog čega se na kraju utopila, osuđen je na 100 godina zatvora.

Užasavajuća snimka pokazuje ubicu, identificiranog samo kao Jose David N., kako u avgustu 2015. godine baca dijete u hotelski bazen u meksičkom gradu Morelia. Na snimci se vidi da dijete ne zna plivati, te se bori da ostane na površini, javlja Daily Mail. Uz bacanje u bazen, vidi se kako je očuh s njom i u bazenu, vuče je za kosu po vodi, ali i drži ispod vode.

Majka djevojčice, koja je medicinska sestra, tvrdi da sve dok joj nisu pokazali snimku nije znala da suprug zlostavlja njenu kćerku. Tvrdi da je tog kobnog dana, 12. avgusta 2015., spavala u hotelskoj sobi.

Jose je znao da mu pokćerka ne zna plivati, ali je ipak rekao da se iznenadio kada je saznao da se utopila. Međutim, snimka je dala dovoljno dokaza da ga se osudi na zatvorsku kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

Tokom suđenja Jose se branio šutnjom i nije želio svjedočiti. Tužitelji su zatražili kaznu od 40 godina, no sudac je, nakon što je podrobno pregledao snimku, kaznu drastično povisio i osudio ga na 100 godina zatvora.