Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Od 384 registrovanih, 24 osobe na respiratorima

Epidemiolog Predrag Kon je naveo da je sa stanjem u 12 časova, u bolnicama 203 osobe

U Srbiji je do danas registrovano 384 slučaja korona virusa, od čega je 24 osobe na respiratorima, a korona virus potvrđen je u 21 gradu u zemlji, dok je najveći dio oboljelih u Beogradu, rečeno je danas na konferenciji za novinare, javlja Anadolu Agency (AA).

Epidemiolog Predrag Kon je naveo da je sa stanjem u 12 časova, u bolnicama 203 osobe i to 131 u Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović”, 18 u Kliničkom centru u Nišu, 16 u Kliničkom centru u Kragujevcu, 14 u Kliničkom centru Vojvodine, 12 u Klinici za infektivne i tropske bolesti, u Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije deset, a u Opštoj bolnici u Valjevu dva.

“Ukupno na respiratorima su 24 osobe i to devet osoba na Klinici za infektivne bolesti, četiri u Kliničkom centru Vojvodine, četiri u Nišu, kao i četiri u Kragujevcu, dvoje u bolnici ‘Dragiša Mišović” i jedna na Klinici za pulmologiju”, rekao je Kon.

Darija Kisić Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” kazala je da je korona virus registrovan u 21 gradu u Srbiji.

Prema njenim riječima, skoro polovina registrovanih zaraženih nalazi u Beogradu, odnosno 158 osoba, zatim ide Niš sa 40 registrovanih zaraženih, Valjevo sa 38, Novi Sad sa 21, potom Čačak sa 13, Kragujevac sa 12 oboljelih, po deset registrovanih u Kruševcu i Ćupriji, dok ostali gradovi imaju jednocifren broj oboljelih.

Do sada su od posljedica korona virusa u Srbiji preminule četiri osobe.