Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon masakra

Od jutros pojačano prisustvo policajaca u svih 1.800 škola u Srbiji

Foto: A.M./ATA Images/PIXSELL

Govoreći o veličanju zločina i prijetnjama na društvenim mrežama, kazao je da su na području Beograda od 3. maja registrirana 43 takva događaja, a više od 90 na području cijee Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Željko Brkić izjavio je da je od ponedjeljka ujutro pojačano prisustvo policajaca u svih 1.800 škola u Srbiji, kao jedna od mjera nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

“Njihovo prisustvo će prije svega biti u vrijeme početka nastave i po završetku nastave, gdje će svojim prisustvom preventivno djelovati, ulijevati sigurnost i učenicima i roditeljima da su tu predstavnici države koji će da ih zaštite”, rekao je Brkić za Radioteleviziju Srbije.

Dodao je da će policajci u razgovoru s građanima, roditeljima, nastavnim i nenastavnim osobljem prikupljati sva sigurnosno interesantna saznanja i informacije i poduzimati u skladu s tim, određene mjere kako bi sigurnost bila podignuta na najveću razinu.

Brkić je naveo da ta mjera ostaje na snazi i u narednim danima uz maksimalno angažiranje policijskih službenika i apelirao na građane da prijave svako saznanje koje imaju o bilo kakvoj vrsti problematičnog ponašanja, ili drugom događaju koji bi mogao da utječe na sigurnost učenika i škola.

Govoreći o veličanju zločina i prijetnjama na društvenim mrežama, kazao je da su na području Beograda od 3. maja registrirana 43 takva događaja, a više od 90 na području cijele Srbije.

Podsjetimo, u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u srijedu 3. svibnja 13-godišnji učenik ubio je iz očeva pištolja osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu, a samo dan kasnije 21-godišnji mladić hicima iz automatskog oružja i pištolja usmrtio je osmero, a ranio još 14 osoba u tri sela na području beogradske općine Mladenovac.