Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

caleb wallace

Od koronavirusa umro organizator protesta protiv vakcina, maski i drugih mjera

caleb-wallace

Bio je jedan od najglasnijih aktivista u borbi protiv mjera borbe protiv pandemije i tvrdio je da je uvođenje obavezne anticovid vakcinacije oprečno ustavnim pravima

Od posljedica zaraze koronavirusom preminuo Caleb Wallace (30) koji je poznat po organiziranju mitinga protiv anticovid vakcina, nošenja maski i drugih mjera borbe protiv pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Američki mediji javljaju da je Wallace prve simprome infekcije COVID-19 imao 26. jula, ali da je odbijao testiranje na koronavirus. U bolnici je proveo duže od mjeseca.

Nakon višesedmičnog tretmana na respiratoru, Wallace je svijest izgubio 8. augusta, a preminuo je u subotu, pišu svjetski mediji.

Wallace je otac troje djece, a supruga mu je trudna i uskoro će roditi i četvrto.

Jedan je od osnivača grupe “Čuvari slobode San Angela“ koja je u Teksasu organizirala mitinge protiv covid vakcinacije, nošenju maski i drugim mjerama borbe protiv pandemije COVID-19.

Bio je jedan od najglasnijih aktivista u borbi protiv mjera borbe protiv pandemije i tvrdio je da je uvođenje obavezne anticovid vakcinacije oprečno ustavnim pravima.