Zorica Gorčevska

Oglasila se majka ubijene Vanje, spominje bivšeg muža: “Meni je ovo sve nerealno”

Foto: Facebook

“Sada mi je najbitnije da zaštitim drugu kćer”, kaže Zorica Gorčevska i dodaje da u policiju ima najveće moguće povjerenje

Zorica Gorčevska, majka ubijene Vanje (14), oglasila se prvi put nakon strašnog zločina.

“Nisam u stanju pričati. Ja još ne znam zašto se ovo dogodilo. Još čekam epilog svega ovoga. Još mi nije jasno zašto se moj najnormalniji život pretvorio u pakao”, rekla je za portal Republika.

“Meni je sve ovo nerealno”

Kaže da joj je neshvatljivo zašto je njena kći sada u grobu.

“Imam hroničnu bolest, ali se držim, bitno mi je samo da saznam istinu, a druga kći je trenutno bolesna, svi se nadaju da će biti dobro. Molim vas, previše vas molim da sačekate da saznamo zašto se ovo dogodilo”, kazala je tom portalu.

Nije htjela komentirati to što je među osumnjičenima i njen bivši muž, odnosno Vanjin otac. Tvrdi da su bili u dobrim odnosima.

“Ništa ne znam. Meni je sve ovo nerealno. Razvedeni smo pet godina i ja ne znam što je i s kim radio. Bili smo u dobrim odnosima zbog djece. Nismo se svađali oko skrbništva, oko odgoja… Smio ih je vidjeti kad god želi ili kad god su djeca htjela”, rekla je.

“Ne znam ništa o bivšem mužu”

Na pitanje o navodnim kockarskim dugovima svog bivšeg muža, kaže da ni o tome ne zna ništa.

“Njegov život me nije zanimao pa ništa ne znam. Moj život su bili djeca i moj posao. Kad smo i pričali, pričali smo samo o djeci. Nemojte mi više postavljati pitanja jer si ih i ja sebi postavljam. Zašto se ovo dogodilo? Želim saznati”, dodala je.

“Sada mi je najbitnije da zaštitim drugu kćer”, kaže Zorica Gorčevska i dodaje da u policiju ima najveće moguće povjerenje.

Vanja Gorčevska oteta je i ubijena 27. novembra, a među petoricom osumnjičenih je i njen otac.