Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši predsjednik SAD-a

Oglasio se Trump, a pristašama je poslao i “posljednji e-mail prije hapšenja”

SAD: Trump stigao u New York pod jakim mjerama sigurnosti, o?ekuje se njegov dolazak na sud
Former President Donald Trump arrives at Trump Tower on Monday, April, 3, 2023, in Manhattan, New York. (Barry Willilams/New York Daily News/TNS) Photo: Barry Willilams/NEWSCOM/PIXSELL

Bivši američki predsjednik Donald Trump, kojem će danas biti pročitana optužnica, čemu će prethoditi i formalno hapšenje, prvi put danas oglasio se na svojoj društvenoj mreži Truth Social. U objavi je ponovno napao sudiju i zatražio da se današnje ročište premjesti na drugu lokaciju. Konkretno, traži da se ročište s Manhattana prebaci na Statten Island.

Foto: Screenshot

Cijela Trumpova objava je napisana u caps locku, odnosno velikim slovima. U njoj bivši američki predsjednik sudiju Juana Merchana opisuje kao čovjeka koji je “poznati mrzitelj Trumpa, kao i njegova porodica”.

Kaže da je sud na Manhattanu na teritoriji demokrata, što smatra nepoštenim.

“Vrlo nepošteno mjesto (Manhattan), neki su dijelovi na izborima dali samo 1% republikancima. Ovaj slučaj treba biti prebačen na obližnji Staten Island – to bi bila vrlo poštena i sigurna lokacija za suđenje”, napisao je, među ostalim, Trump.

Trump je u zasebnoj objavi još napisao da su “radikalno lijevi demokrati kriminalizirali pravosudni sistem” i da “to ne bi trebala biti Amerika”.

Trump poslao i mail pristašama

Osim što se oglasio na svojoj društvenoj mreži, Trump je poslao i e-mail pristašama svoje kampanje Trump 2024, tvrdeći: “Danas žalimo zbog gubitka pravde u Americi.”

Foto: Screenshot

U mailu je napisao da je “danas dan kada vladajuća politička stranka hapsi svog glavnog protivnika jer nije počinio nikakav zločin”.

“Budući da sljedećih nekoliko sati neću biti dostupan, želim iskoristiti ovaj trenutak da vam se zahvalim na vašoj podršci”, napisao je Trump, dodavši da američka “nacija postaje marksistička zemlja trećeg svijeta koja zatvara političku opoziciju”.

Na kraju je napisao: “Nema sumnje da ćemo još jednom pobijediti i osvojiti Bijelu kuću 2024.”