Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Oglasio se vozač napadnutog autobusa: Ne znam kako ću sutra sjesti za volan

bus st333

Ne bih nikome poželio tako neugodan osjećaj

Napad na gradski autobus Prometa šokirao je Split, ali i Hrvatsku.

Rijetko viđene scene zgrozile su javnost, a o svemu je za Dalmaciju Danas progovorio napadnuti vozač Hrvoje Uvodić.

Vozač Prometovog autobusa bio je pod vidnim stresom nakon nemilog događaja i pozvao je na hitno djelovanje oko zaštite vozača autobusa.

“Ja sam vozač kojem se to jutros nažalost dogodilo. To ne bih poželio nikome. Nadam se da će se neke stvari pomaknuti s mrtve tačke po pitanju zaštite nas vozača. Ne bih nikome poželio tako neugodan osjećaj. Sutra bih trebao ponovno sjest za volan, a ne znam kako to učiniti. Nadam se da će institucije nešto poduzeti”, rekao je za Dalmaciju Danas vozač čiji je autobus rano jutros napao poludjeli divljak.

Divljak je u ranim jutarnjim satima zaustavio autobus gradskog prijevoznika Prometa kod Splita u kojem su bili putnici i porazbijao stakla na autobusu te udarao po limu.

Index je neslužbeno doznao da je muškarac u jednome trenutku nakon što je razbio vjetrobransko staklo ušao u autobus, a onda ponovno izašao i nastavio s razbijanjem. Muškarac je prvo iščupao brisač autobusa pa je njime udarao po staklima autobusa. Razbio je prednje, vjetrobransko staklo i više bočnih stakala te staklo na vratima.

Muškarac razlupao autobus, pa napao vozača: Gdje ti je karta?