Globus

Hrvatska

Ogromne poplave u centru Zagreba, vatrogasac izgubio život (VIDEO)

25/07/2020

Vatrogasci i dežurne službe cijelu su noć bili na terenu

Jako nevrijeme zahvatilo je sinoć oko 21 sat zapadnu Hrvatsku i Zagreb te izazvalo ogromne poplave u centru glavnog grada.

Potopljeno je više ulica, među kojima i Ilica i Miramarska, Branimirova i Strojarska, ali i Britanski trg i Importanne centar. Brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom ili su potpuno potopljeni, poplavljeni su podrumi i kuće, trgovine, kafići…

Vatrogasci i dežurne službe cijelu su noć bili na terenu. Obavili su više od stotinu intervencija, a zbog hiljada poziva građana sve linije (193) bile su tokom večeri zauzete. Primljene su na hiljade poziva građana, poplavljene su stotine objekata.

Jedno vrijeme u prekidu je bio tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste.

Dijelovi grada još blokirani

Na nekim je cestama promet ograničen, a za promet je zatvoren podvožnjak u Miramarskoj, javlja Holding.

“Tokom cijele su noći tehničke ekipe bile angažirane na odvodnji oborinskih voda te sanaciji posljedica grmljavinskog nevremena.

Na mreži javnog gradskog prijevoza stvorene su sve pretpostavke za sigurno prometovanje i nema poteškoća na linijama ZET-a”, dodali su.

Još uvijek su na snazi upozorenja za opasne vremenske prilike, javlja DHMZ. Ali niže razine od jučerašnje.

Za područje Zagreba na snazi je narandžasto upozorenje meteoalarma.

Vatrogascu pozlilo tokom intervencije, preminuo je

Kako javljaju na Facebook profilu Vatrogasne postrojbe Zagreb, sinoć je tokom intervencije preminuo jedan vatrogasac.

Pišu kako mu je pozlilo prilikom ispumpavanja vode u jednom zagrebačkom stanu, a uprkos brzoj intervenciji Hitne pomoći, nije preživio.

Bio je član DVD-a Kustošija. Oni su se oprostili od njega na Facebooku.

“Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca.”

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.