Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oko 7.000 ljudi u Kumrovcu obilježilo Dan mladosti

kumrovec1111

Bivši hrvatski predsjednik i počasni predsjednik Saveza antifašista Hrvatske Stjepan Mesić u subotu je bio u Kumrovcu, na obilježavanju nekadašnjeg Dana mladosti.

“Borit ćemo se svim sredstvima protiv revizionista i predstavljanja gubitnika kao pobjednika, a pobjednika gubitnicima”, istaknuo je Mesić, čije riječi u priopćenju prenosi Općina Kumrovec.

Pravu istinu, dodao je, treba prenositi generacijama koje dolaze, te se suprostaviti “galopirajućoj fašizaciji u Evropi”, upozorivši da će se Stari kontinent naći u velikim problemima ako to na vrijeme ne shvati i spriječi.

Iz Općine Kumrovec navode i kako se na svečanom programu ispred rodne kuće Josipa Broza Tita ove godine unatoč kiši okupilo oko 7.000 ljudi.

Posjetitelji manifestacije mogli su u Vili Kumrovec razgledati i novopostavljenu izložbu “Pokloni Josipu Brozu Titu iz Vile Zagorje”. Izložbom je predstavljeno 105 doniranih predmeta koje je Tito primio 60-tih i 70-tih godina prošloga stoljeća, koji su iz Ureda Predsjednice na Pantovčaku dani Muzejima Hrvatskog zagorja u trajnu posudbu te pohranjeni u Muzeju “Staro selo” Kumrovec. Među njima je i Titova bista u mramoru, rad kipara Antuna Augustinčića, koja je smještena u rodnoj kući.