Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjeveroistok SAD-a

Okovao ih ledeni val: Zbog ekstremno niskih temperatura i vjetrova zatvorili škole

boston

Očekuje se da će hladna zračna masa donijeti kombinaciju ledenih temperatura i vjetrova zbog kojih će na nekim područjima regiona New England, najvjerovatnije biti zabilježeno i minus 40 stepeni Celzijusa

Zbog ekstremno niskih temperatura i snažnog ledenog vjetra koji su zahvatili sjeveroistočne dijelove Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zatvorene su škole, kao i pojedini punktovi za testiranje na koronavirus, prenosi Anadolu Agency (AA).

Državni školski sistem u Bostonu, najveći u Massachusettsu, objavio je u ponedjeljak da škole neće biti otvorene u utorak zbog očekivanih ekstremno niskih temperatura. Očekuje se da će najviša dnevna temperatura zraka u gradu u utorak biti minus 11 stepeni Celzijusa, uz ledeni vjetar koji će stvoriti osjećaj temperature od minus 22 stepena.

Očekuje se da će hladna zračna masa donijeti kombinaciju ledenih temperatura i vjetrova zbog kojih će na nekim područjima regiona New England, najvjerovatnije biti zabilježeno i minus 40 stepeni Celzijusa, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Izrazito niske temperature očekuju se i u New York Cityju, Burlingtonu, Vermontu, i Concordu, New Hampshireu.

Stručnjaci upozoravaju da niske temperature mogu dovesti do promrzlina na izloženoj koži u roku od 30 minuta.

Ministarstvo zdravlja i socijalnih usluga New Hampshirea objavilo je u ponedjeljak da će četiri punkta za testiranje na COVID-19 biti zatvorena u utorak zbog hladnoće.