191 kilometra na sa

Olujni udari bure u Makarskoj

makarska 555

Građanima se savjetuje da ne izlaze vani, ako ne moraju, jer su udari bure još uvijek jaki i može doći do neželjenih posljedica

Olujni udari bure koji od sinoć haraju Makarskom i Primorjem iza sebe ostavljaju velike posljedice. Komunalni redari obišli su teren grada i utvrdili da je na više od stotinu mjesta nevrijeme napravilo štetu.

Pod udarima olujne bure od 191 kilometra na sat nastradalo je nekoliko semafora u gradu, uništeni su kontejneri i druga komunalna oprema. Snažna bura kao od šale čupala je stabla oko Gradskog groblja i u više gradskih ulica, a posljedice nevremena osjetili su vlasnici čiji su automobili bili parkirani ispod drveća. Snažna bura nosila je city lightove, kupe s krovova. Najveće posljedice vide se na Konzumu prema Velikom Brdu, a koji je ostao bez tristotinjak kvadrata pokrova, piše portal makarsko-primorje.com.

Od ranog jutra uz gradske komunalne redare na terenu su i otklanjaju posljedice orkanske bure, a koja još uvijek puše velikom brzinom, su radnici Pogona za komunalne djelatnosti, Makarskog komunalca te vatrogasci. Otklanjaju posljedice, koliko je to moguće, te postavljaju trake kako bi upozorili građane na potencijalnu opasnost.

Iz GCOM-a doznajemo da je više desetina građana prijavilo štetu, a veliki dio se odnosi na oštećene automobile uslijed padanja grana. No, štete se još zbrajaju i bit će vidljive sutra, kada se očekuje slabljenje bure.

Bolje upućeni tvrde da je ova olujna bura, a koja prema intezitetu, je danas za koplje slabija, i puše orkanskom snagom, je među tri najjače u posljednjih trideset godina od kada postoje službena mjerenja.

Građanima se savjetuje da ne izlaze vani, ako ne moraju, jer su udari bure još uvijek jaki i može doći do neželjenih posljedica.