Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olujno nevrijeme u Poljskoj odnijelo jedan život

poljska nevrijeme

U olujnom nevremenu sa pljuskovima i gradom koje je jučer prešlo preko cijele Poljske, jedna žena je poginula, 14 ljudi je povrijeđeno, među njima trojica vatrogasaca a ekipe su izlazile na teren u nedjelju i tokom noći 5.800 puta, saopštila je danas Državna vatrogasna straža.

“U nedjelju i tokom noći vatrogasna straža izlazila je po cijeloj Poljskoj na teren 5.800 puta da otklanja posljedice nevremena. Olujni vetar oštetio je krovove na 780 zgrada, od toga 450 stambenih objekata. U cijeloj Poljskoj povrijeđeno je 14 osoba, od toga trojica stražara a jedna osoba je poginula”, kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol vatrogasaca Pavel Frontčak.

Nevrijeme koje je smijenilo tropske vrućine najteže je pogodilo sjeverozapadna i centralna vojvodstva Poljske.

Blizu mjesta Želona Gura na zapadu Poljske poginula je 28-godišnja žena kada je na automobil palo drvo i na zadnjem sjedištu je ubilo na mjestu.

Iz gradova širom Poljske stizali su tokom dana i noći isti prizori polomljenih grana, oborenog drveća i ulica poplavljenih jakim pljuskovima.

Olujno nevrijeme zarobilo je na skoro čitav sat na jugu Poljske i premijerku Evu Kopač zato što je zbog vetra morao da se zaustavi i brzi voz pendolino kojim se premijerka vraćala iz Krakova u Varšavu.