Opljačkao banku u Zagrebu u invalidskim kolicima

pljacka banka zagreb

Sporo i pomalo zabrinutog lica stigao je do banke u Tratinskoj 1 Zagrebu. Pritisnuo je tipku za otvaranje sigurnosnih vrata, i to onu na nižoj poziciji, za osobe s invaliditetom. Kako bi što lakše ušao u poslovnicu u invalidskim kolicima, pomogli su mu slučajni prolaznici, kojima je uredno zahvalio, a onda se okrenuo prema šalterima, piše Večernji list.

– Imam bombu! – viknuo je i zatražio od triju zaposlenica da mu predaju novac. Nisu oklijevale, već su mu predale 50.000 kuna (13.000 KM)s kojima se uputio na obližnje taksi stajalište u Kranjčevićevu kod hotela Laguna.

– Vozite me u Bjelovar – rekao je vozaču Radio Taxi Zagreba, s kojim se odmah i “pogodio” za cijenu vožnje. Ljubazni vozač s više od dvadeset godina radnog staža pomogao mu je s kolicima i brižno ih spremio u prtljažnik te su krenuli put Bjelovara. U međuvremenu, banku su opkolila policijska vozila, a za 35-godišnjim pljačkašem u invalidskim kolicima počela je potraga. Saznali su da je razbojnik otišao taksijem te su kontaktirali s Radio Taxijem kako bi im pomogli locirati vozilo.

– U automobilima postoji GPS i uvijek možemo vidjeti gdje se ko od vozača nalazi. Tako je bilo i ovaj put – objasnili su iz Radio Taxija, u čijem je vozilu na koncu policija i uhapsila pljačkaša banke, i to već na području njegove konačne destinacije, Bjelovara. I dok je 35-godišnjak zadržan u policiji, iz koje kažu kako mu je ovo prvo krivično djelo, poslovnica u Tratinskoj zatvorena je, a oko nje svi bruje o, kako kažu, neobičnom događaju od prekjučer.

– Zamislite, mi smo ovdje sjedili i igrali šah. Skužili smo da ljudi pomažu čovjeku u invalidskim kolicima da uđe, ali nismo se puno obazirali. Najednom se oko nas stvorilo nekoliko policijskih automobila pod rotirkama, a mi na prvu nismo ni shvatili da su tu zbog banke, mislili smo “ko zna šta se događa” – kazali su šahisti sa štanda s knjigama te odmah komentirali kako je pljačkašu “sigurno već došlo do grla kad je orobio banku u kolicima”.

Što ga je, međutim, nagnalo na pljačku te zašto je njegov konačni cilj bio Bjelovar, ne zna se, ali za tu vožnju bio je spreman izdvojiti nešto više od petsto kuna.

– Takva je naša tarifa, a što se konkretno dogovorio s taksistom, ne znamo – rekli su iz Radio Taxija te dodali kako njihov vozač ne smije davati izjave u vezi s događajem, a automobil mu je zadržan radi daljnjeg uviđaja.