Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oporba ne priznaje rezultate izbora u Crnoj Gori

milo-djukanovic33

Predstavnici Demokratskog fronta, Velike koalicije Ključ, Demokrata i Socijaldemokratske partije održali su sinoć sastanak na kojem je donijeta jednoglasna odluka da ti politički subjekti ne priznaju rezultate održanih izbora.

Predstavnici tih stranaka su se, kako saznaje Portal RTCG, suglasili da ne priznaju rezultate izbora imajući u vidu da su, kako se navodi, ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe, “koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u povijesti parlamentarizma Crne Gore”.

“Posebno imajući u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedjelju priopćili kako se tijekom izbornog dana dogodio pokušaj državnog udara. Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori”, ocijenjeno je na sastanku.

Navedeni opozicioni parlamentarni subjekti, inzistiraju da neovisna komisija u okviru koje treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice konstatira i ispita sve činjenice u vezi s navedenim državnim udarom i javnosti priopći tko su izvršioci, a tko nalogodavci tog kaznenog djela.

Ove četiri izborne liste, koje su osvojile 39 zastupničkih mandata od mogućih 81, konstatirale su kako ne mogu priznati rezultate izbora koji su održani u danu kada je izvođen državni udar.