Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lanac prostitucije

Opsluživale političare i sportiste: “Lolita” za noć zaradila 1.100 maraka (FOTO)

novac krevet

Izvor Blica objasnio je da je ova grupa bila daleko jača od kriminalne grupe Mihaila Maksimovića, koji je prošle godine uhapšen na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”

Grupa od 22 osobe koja je jučee uhapšena u Srbiji zbog sumnje da se bavi podvođenjem, usluge je naplaćivala u iznosu od 100 do 550 eura, a među njihovim klijentima našli su se poznati političari i sportisti.

Kako njihovo poslovanje ne bi bilo razotkriveno, pripadnici ove dobro organizovane grupe davali su jedni drugima nadimke, a oglasi na koje su se javljali kliejnti objavljivani su na internetu. Navodno, kako su preneli pojedini beogradski mediji, neki od nadimaka bili su Lolita, Gospodarica, Robinja, Željena…

Pod tim imenom djevojke su bile evidentirane i u sveskama u kojima su do tančina bili navedeni svi podaci o “poslu” – cijene usluga, zarađeni novac, podaci o klijentima i slično, piše Blic.

– Zanimljivo je da je jedna djevojka pod nadimkom Lolita za cijelu noć zaradila 550 eura (oko 1.100 KM). Grupa je djevojkama davala maštovite pseudonime – Željena, Gospodarica, Robinja – rekao je izvor Aloa upoznat sa slučajem.

Izvor Blica objasnio je da je ova grupa bila daleko jača od kriminalne grupe Mihaila Maksimovića, koji je prošle godine uhapšen na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” i koji se trenutno nalazi u pritvoru sa svojim bratom Dušanom Milenkovićem čija je uloga bila da odvozi i dovozi djevojke i brine o logističkom dijelu posla.

Tome u prilog govori i činjenica da su nedavno proslavili 15 godina postojanja, te da su u svojoj organizaciji imali i vozače, obezbjeđenje koje boravilo ispred iznajmljenih stanova u kome su se djevojke sastajale sa klijentima, ali i policajca čija je uloga bila da provjerava informacije o klijentima kako grupa ne bi bila razotkrivena.

Uhapšene osobe činile su dvije grupe koje su međusobno sarađivale. Prvu grupu činili su: Goran S (45), Nemanja S. (35), Marko Ž. (61), Srđan G. (49), Petar Lj. (35), Radomir V. (39), Daniel K. (61), Zoran J. (44), Nemanja R. (38), Jelena M. (24), Dragana P. (45) , Staša M. (24), Saša G. (46) i Darko T. (45).

U drugoj grupi bili su: Miroslav T. (45), Marko R. (32), Vladimir Đ. (44), Vukan P. (36), Sreten D. (33), Saša N. (38), Tatjana L. (36), Tamara H. (33). Uhapšene djevojke tvrdile su da se ne bave prostitucijom već da su sekretarice koje su ugovarale sastanke sa klijentima.

Pretresom stanova koje su uhapšeni koristili pronađena je veća količina novca u gotovini, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korištena u izvršenju ovog krivičnog dela.