Globus

Nevrijeme

Orkanska oluja protutnjala Njemačkom, pogledajte borbu pilota s vjetrom

11/03/2019

Pojedini letovi sa aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg u zemlji, otkazani su

Oluja praćena orkanskim vjetrom pogodila je Njemačku što je dovelo do otkazivanja i odlaganja polazaka vozova i aviona, posebno na zapadu zemlje.

Policija je saopštila da je 47-godišnji vozač poginuo kada je na njegov automobil palo drvo u Bestvigu, na oko 100 kilometara sjeveroistočno od Kelna, prenosi AP.

Željeznička kompanija Dojče ban saopštila je da je obustavila regionalni saobraćaj, kao i saobraćanje vozova na dugim distancama u u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, jer je nekoliko linija u prekidu pošto ih je blokiralo drveće koje je palo na šine.

Pojedini letovi sa aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg u zemlji, otkazani su. Dva aviona koja su letjela ka aerodromu Keln-Bon su preusmjerena zbog jakog vjetra.

Zoološki vrtovi u Dortmundu, Vupertalu i Hamu zatvoreni su iz predostrožnosti zbog oluje, dok se u Duisburgu srušio teretni kran i djelimično završio u rijeci Rajni. Meteorološka služba izdala je u nedjelju upozorenje za velike dijelove zapadne i centralne Njemačke, predviđajući udare vjetra i do 120 kilometara na sat, a danas se očekuju i snježne padavine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.