sjeverna makedonija

Oružani napad u Skoplju: Dvije osobe ubijene, jedna ranjena

skopje

U vezi s ovim napadom pokrenuta je istraga

U oružanom napadu u Skoplju, glavnom gradu Sjeverne Makedonije, poginule su dvije, dok je jedna osoba ranjena, javlja Anadolija.

Kako je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije rečeno, naoružana grupa otvorila je vatru na dvije osobe koje su se nalazile u ugostiteljskom objektu u Skoplju.

U napadu su smrtno stradale dvije, a jedna osoba je ranjena.

„Dana 06.03.2023. u 20.11 časova u SVR Skoplje je prijavljeno da je nekoliko ljudi pucalo na J. K. i E. I., koji su premini na licu mjesta, i A.T., koji je zbrinut u bolnicu za pružanje ljekarske pomoći“, saopštila je makedonska policija.

Večer.mk javlja da su ubijeni Jeton Krivanjeva zvani Žila i Enes Iseinov zvani Laci.

Jeton Krivanjeva se u medijima često pominjao kao pripadnik narko-klana Dučanjik-Grčec, blizak pojedinim rukovodiocima vladajuće DUI.

Ubijeni Jeton Krivanjeva (lijevo) u društvu Talata Džaferija, predsjednika Parlamenta i funkcionera vladajuće DUI (Foto: Vecer.mk)

Četiri napadača su navodno ušla u bar u policijskim uniformama, noseći automatsko oružje. Tvrdili su da vrše policijsku raciju, ali su potom otvorili vatru na svoje mete pucajući im u glave.

Nakon napada, počinioci su pobjegli automobilom Audi A6.

Vozilo je pronađeno zapaljeno u oblasti Šuto Orizari, blizu obilaznice, što ukazuje da su ubice imale rezervno vozilo i da su pobjegle prema Kosovu.

U vezi s ovim napadom pokrenuta je istraga.