Globus

gruzija

Osam osoba poginulo u padu helikoptera, snimljen trenutak nesreće

30/07/2022

Srušio se helikopter Mi-8, a mještani su snimili trenutak nesreće i na snimku se vidi kako se helikopter okreće u zraku i pada i pada u rječicu uz snažnu eksploziju

U padu helikoptera u Gruziji poginulo je najmanje osam osoba, a riječ je o helikopteru koji je prevozio spasioce na mjesto na kojem se prethodno dogodila nesreća na paraglajdingu.

Nesreća se dogodila u regiji Kazbegi kod Gudaurija, a srušio se helikopter granične policije koji je bio u spasilačkoj misiji.

U saopćenju se navodi da je helikopter prevozio spasioce i medicinare koji su trebali pomoći osobama koje su doživjele nesreću na paraglajdingu u teško pristupačnom planinskom području.

Srušio se helikopter Mi-8, a mještani su snimili trenutak nesreće i na snimku se vidi kako se helikopter okreće u zraku i pada i pada u rječicu uz snažnu eksploziju.

Gruzijski ministar unutrašnjih poslova Vakhtang Gomelauri saopćio je da je u padu helikoptera život izgubilo svih osam osoba u letjelici, a da je poginuo i turist koji je pao s paraglajderom.

On je kazao da je teško povrijeđen instruktor koji je upravljao paraglajdingom u kojem je smrtno stradao turist.

Premijer Gruzije Irakli Garibashvili proglasio je u Gudauriju jednodnevna žalost za subotu, 30. jula.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.