Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oslobođen državljanin Srbije otet u nedjelju u Libiji

Miroslav-Tomic

Državljanin Srbije Miroslav Tomić, koji je u nedjelju kasno popodne otet u Libiji, oslobođen je, potvrdilo je u srijedu srbijansko ministarstvo vanjskih poslova, javlja Hina.

“Tomić se nalazi na sigurnom i javit će se sutra na posao”, kazali su dužnosnici ministarstva za Radio-televiziju Srbije (RTS), ne navodeći više detalja o okolnostima oslobađanja niti informacije gdje se Tomić nalazi. U ministarstvu kažu da im je Tomićev poslodavac, njemačka tvrtka “Ferrostaal”, javila da je Tomić oslobođen i očekuje da stigne na radno mjesto.

Inženjer Miroslav Tomić, koji radi kao šef projekta u tvrtki “Ferrostaal”, otet u nedjelju, na putu Sarir-Mesla, 1.200 kilometara od Tripolija.

Državni tajnik ministarstva vanjskih poslova Veljko Odalović rekao je jutros za RTS kako se se čeka potvrda njemačke tvrtke o kontaktu s Tomićem kako bi i službeno bile potvrđene inforamcije da je on oslobođen. Odalović je kazao da njemačka kompanija tvrdi da “otmica nema političku pozadinu” te da nisu potvrdili da je tražen otkup, premda se u početku pretpostavljalo da je bio razlog otmice. U libijskom gradu Sabrata u studenome prošle godine oteto je dvoje djelatnika veleposlanstva Srbije u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić. Njih su islamski ekstremisti oteli iz kolone u kojoj je bio u veleposlanik Srbije i držali u zatočeništvu na nekoliko lokacija. Ubijeni su 19. veljače u zračnom napadu američkih snaga na uporište Islamske države, posljednjem u kojem su bili zatočeni.