Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oslobođena tri novinara AA koje su kidnapovali teroristi PKK-a

tri novinara aa

Oslobođena su tri novinara Anadolu Agency koje su u petak kidnapovali teroristi PKK-a u mjestu Nusaybin, u jugoistočnoj turskoj provinciji Mardin, javlja Anadolu Agency (AA).

Oslobođene novinare su preuzeli predstavnici Narodne demokratske partije (HDP) u Mardinu, Ali Atalan i Ferhat Kurt, zajedno sa delegacijom.

Novinari su odvedeni u policijsku stanicu u mjestu Nusaybin, u Mardinu, kako bi se otkrilo više detalja o ovom događaju.

Teroristi su u petak kidnapovali reportersku ekipu AA koja je od prošle sedmice bila zadužena na izvještavanju iz Nusebina. Kidnapovani su novinar Rauf Maltas (1985.), fotoreporter Onur Coban (1980.) i kamerman Kenan Yesilyurt (1983.).

Novinari su kidnapovani prije dva dana tokom snimanja u naselju Yenisehir i od tada su ih teroristi držali na nepoznatoj lokaciji. Zaplijenjena im je i sva oprema.

Riječ je o iskusnoj novinarskoj ekipi koja je obučena iz oblasti ratnog novinarstva i koja je do sada izvještavala iz izvještavali o dešavanjima iz kriznih regija Afganistana, Egipta, Libije, Tunisa, Jemena, Sirije i drugih zemalja.