Pet godina strogog zatvora

Osuđen “Daruvarac” koji je brutalno pretukao djevojku

presudaaa

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu povredu. Dobio je i deset mjeseci zbog prijetnje

Na Općinskom sudu u Zadru donesena je presuda Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac za teško premlaćivanje 18-godišnje Zadranke prošlog ljeta u kafiću Chill out na Meladi. Nakon što su završne riječi danas iznijele odbrane i optužbe, sud je odlučio ga kazniti sa pet godina bezuslovnog zatvora, javljaju hrvatski mediji.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu povredu. Dobio je i deset mjeseci zbog prijetnje. Sudac mu je zbog toga dao jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

“Odluka o krivnji je očekivana, kazna je stroga, zadovoljan sam, dati će primjer za druge”, rekao je advokat oštećene.

Kovačević je priznao jučer na Općinskom sudu u Zadru da je kriv za teško premlaćivanje 18-godišnje Zadranke i prijetnju smrću. Zbog čega je promijenio iskaz u kojem je prethodno rekao da nije kriv onako kako mu je to na teret stavljeno optužnicom službeno nije poznato, jer je i novi početak suđenja zatvoren za javnost.

Ali, pretpostavlja se da je do ovog neočekivanog obrata došlo po savjetu novog advokata Borisa Radmana. Priznanje kaznenog djela uzima se kao važna olakotna okolnost prilikom odmjeravanja kazne.