australija

Osuđeni diler izbo na smrt svoju kćerku jer se drogirala

Petrit_Lekaj

Branitelj optuženog rekao je kako treba uzeti u obzir to što je optuženi odmah nakon ubistva priznao da je “ubio zjenicu svog oka”

Osuđeni diler heroina ubio je u napadu ludila svoju glamuroznu kćerku jer je bio bijesan što ona “upropaštava svoj život uzimajući drogu”, piše Daily Mail.

Građevinski poduzetnik Petrit Lekaj osam je puta ubo svoju 20-godišnju kćerku Sabrinu dok su se prošlog jula vozili prema jednom restoranu u Adelaideu u Australiji.

Djevojka je pronađena mrtva u bijelom Mercedes-Benzu oko 250 metara od porodične kuće u rezidencijalnoj četvrti u parku Kidman.

Lekaj se na sudu izjasnio kao kriv, a presuda će mu biti izrečena sljedeće sedmice.

Na saslušanju je njegov odvjetnik rekao kako otac ne može objasniti svoj postupak.

Lekaj, inače poznati član albanske zajednice u Australiji, uzeo je sa sobom 15-centimetarski nož prije nego je zajedno s kćerkom sjeo u automobil i zaputio se prema restoranu.

U skupocjenom automobilu, koji je bio očev rođendanski poklon kćerki, verbalno su se sukobili oko njenog životnog stila ispunjenog zabavama i drogom.

Otac je tvrdio da ona “upropaštava svoj život”, na što mu je ona više puta odgovorila kako je nije briga.

Lekaj je potom uzeo nož kako bi je zaplašio, no umjesto toga ju je, dok je ona bila okrenuta na suprotnu stranu i gledala kroz suvozački prozor, doista ubo osam puta u trbuh.

Dok je ona zapomagala i zvala u pomoć, on je sjeo na zadnje sjedište i zadavio je te nakon toga ubo još sedam puta nožem.

Nakon ubistva, Lekaj je pronađen pored kćerke, također s ozbiljnom ranom u području trbuha te je prebačen u bolnicu.

“Policiji je rekao da je smatrao kako se njegova kćerka upropaštava upotrebom druge i na šta je reagirao tako što joj je silom oduzeo život”, kazala je tužiteljica Melissa Wilkinson.

Branitelj optuženog rekao je kako treba uzeti u obzir to što je optuženi odmah nakon ubistva priznao da je “ubio zjenicu svog oka”.

U decembru su mediji objavili detalje Lekajeve kriminalne prošlosti iz kojih je vidljivo da je njegov biznis s drogom počeo još 1996. godine zbog čega je neko vrijeme proveo i u zatvoru. Osuđen je za trgovinu heroinom.

49-godišnjak je u zatvoru proveo dvije godine nakon što mu je originalna presuda od dvije i po godine skraćena za šest mjeseci.

2007. godine Lekaj je ponovno optužen i prekršajno kažnjen za posjedovanje kanabisa što je platio 200 dolara, a s dodatno 100 dolara kažnjen je zbog neovlaštenog posjedovanja municije.

Dvije godine kasnije, ponovno je kažnjen globom od 900 dolara jer je uzgajao više od dozvoljene količine biljaka kanabisa, kao i posjedovao opremu za uzgoj droge.

Prijatelji i kolege Sabrine Lekaj sjećaju je se kao dobre prijateljice i vrijedne učenice koja je srednju školu završila s visokim ocjenama.

“Ne mogu vjerovati da ovo pišem. Moja prekrasna Sabrina. Nevjerovatno talentirana pijanistica, ambiciozna djevojka i kraljica crnog humora. Volim te. Zauvijek si u našim srcima”, napisao je jedan Sabrinin prijatelj na Facebooku nakon njene smrti.

Sabrina Lekaj pohađala je katoličku školu Nazareth u Adelaideu, a posebno je uspješna bila u biologiji i religijskim predmetima.

Bila je primljena na Sveučilište Južna Australija gdje je željela studirati klavir i medicinu.