Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alfredo Lindley

Osumnjičenog za pljačke luksuznih kuća u Britaniji i Italiji, povezuju sa Sarajevom

alferdo

Italijanske vlasti takođe terete Lindleya za upad u kuću Patricka Vieire, koji je trenutni menadžer Crystal Palacea, 2009. godine

U toku je velika potraga za muškarcem optuženim za neke od najvećih provala i pljački u engleskoj pravnoj historiji, prenosi BBC.

Vjeruje se da se osumnjičeni skriva u Beogradu, a dokumenti ga povezuju i sa Sarajevom, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Osumnjičeni za provalu u luksuzne kuće tri poznate ličnosti u decembru 2019. godine Alfredo Lindley se, navodno, krije u Beogradu.

Ovaj 40-godišnji državljanin Perua ima krivični dosje u Italiji zbog prevara pod višestrukim identitetima još od 1995. godine, a u protekloj deceniji je koristio najmanje 19 lažnih imena, među kojima su Daniel Vuković, Ljubomir Romanov i Ljubomir Radosavljević.

Navodi se da je Lindley vodio niz provala u luksuzne kuće poznatih ličnosti u decembru 2019. godine, među kojima je i kuća nasljednice Formule 1 Tamare Ecclestone.

Italijanske vlasti takođe terete Lindleya za upad u kuću Patricka Vieire, koji je trenutni menadžer Crystal Palacea, 2009. godine.

Dokumenti do kojih je došao BBC otkrivaju da ovi identiteti imaju veze s raznim evropskim gradovima, uključujući Beograd, Sarajevo, Milano i Zagreb.

Pod imenom Ljubomir Romanov Lindley pojavio se pred sudom u Beogradu 27. augusta, suočen s izručenjem Velikoj Britaniji. Slučaj je pokrenulo Odjeljenje za organizovani kriminal Republike Srbije.

Međutim, vlasti u Srbiji su odbile ekstradiciju i vjeruje se da je Lindley i dalje u Beogradu. Naveden je kao suvlasnik građevinske firme u centru grada, a njegova kućna adresa je u Obrenovcu.

Radio Slobodna Evropa (RSE) je poslao upite na adrese nadležnih institucija u Srbiji. Odgovori do ovog trenutka nisu pristigli.