Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac djevojčice koja se otrovala kokainom: Supruga i ja malo smo se drogirali

bolnica-dijete
Ilustracija

Djevojčica u dobi od četiri i pol godine završila je u nedjelju navečer u teškom stanju u KBC Sestara milosrdnica, a nalazi krvi i urina pokazali su da se radi o trovanju kokainom.

Liječnici su odmah pozvali policiju koja je, kako javlja Jutarnji list, još u bolnici uhapsila roditelje i protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog povrede djetetovih prava i zanemarivanja roditeljske dužnosti, za što je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je ocu, 35-godišnjem D. J., i pet godina starijoj majci I. J. jednomjesečni pritvor.

Djevojčica se dobro oporavila i danas bi trebala napustiti bolnicu, a centar za socijalnu skrb će je zbrinuti unutar šire porodice te se dijete neće vraćati na adresu na kojoj je živjela s roditeljima.

Tek će se utvrditi kako je djevojčica tačno došla do droge koju je očito konzumirala i od koje joj je pozlilo. Otac, koji se liječi od ovisnosti, tvrdio je policiji da ne zna kako je do toga došlo te da se odmah pobrinuo za dijete kojem je pozlilo.

– Kad sam vidio da je djetetu loše, odmah sam se uputio u bolnicu. Ja se liječim od ovisnosti o drogi i konzumiram heptanone. Ponekad u kući, kad smo žena i ja sami, znamo popušiti malo marihuane, ali ništa pretjerano. Bude onako usput, za gušt. A taj dan smo supruga i ja, dakle tu nedjelju, konzumirali malo kokaina. Ali smo ostatak droge koji nam je ostao bacili u smeće. Znate, ako se u našem domu i nađe droga, uvijek je nastojimo negdje sakriti od dječje ruke i pogleda – ispričao je istražiteljima.

Njegova supruga se  duže vrijeme bori s poremećajem u prehrani, zbog čega ide na psihoterapiju i troši lijekove “za živce”.