Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ferdi Jašari

Otac do smrti pretukao petomjesečnu kćerku, pa ponudio bijedan izgovor kao opravdanje

Ferdi-Jasari-ubica

“Rekao mi je da je tog dana spavao kada je beba počela da plače histerično”

Ubica petomjesečne bebe Ferdi Jašari (22) danas je saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu, gdje se branio da je dijete pretukao u rastrojstvu zbog narkomanske krize.

Po prijedlogu tužioca, njemu je Viši sud odredio pritvor kako ne bi ponovio djelo i da puštanjem na slobodu ne bude uznemirena javnost.

Stravično ubistvo dogodilo se 23. novembra, u kući u Zemunu, u kojoj je otac monstrum živio sa suprugom Milenom i njihovo dvoje djece – sinom (3) i petomjesečnom kćerkicom Leonorom.

Jašari se sumnjiči da je svoju bebu brutalno pesnicama udarao po tijelu, jer ga je kako navode njegovi članovi porodice “nervirala što plače”.

Od batina beba Leonora je imala prelom rebara, te je ubrzo, po prijemu, preminula u Zemunskoj bolnici.

Policija je osumnjičenog odmah uhapsila, a on je, kako Blic nezvanično saznaje, priznao zločin nakon što su mu stavljene lisice na ruke.

Jašarija je državnim organima prijavila njegova majka Afrodita, koja je bila u Njemačkoj kada su joj javili da joj je unuka preminula.

– Rekli su mi da je umrla jer se razboljela, da je snaha odvela bebu kod ljekara, a ljekari nisu htjeli da je prime u bolnicu. Odmah pošto sam čula strašne vijesti, krenula sam put Srbije da bih sahranila svoju malenu unuku – rekla je za Blic Afrodita.

Prema njenim rečima, kada je stigla u Beograd, primjetila je da se nešto čudno dešava. Sin joj je bio drugačiji, policija je dolazila u kuću gdje je živio…

– Kada je policija došla, snaha je rekla mom sinu da se pravi da je komšija. U prvu ruku nisam znala o čemu se radi. Sačekala sam sahranu, da sahranim moje milo dijete – priča ova žena.

Poslije sahrane, nakon što se porodica okupila na ručku, kako priča, njen sin je posegnuo za flašom rakije. Upravo tada ova žena je saznala stravične vijesti – Ferdi je ubio njeno unuče.

– Odvela sam ga u stranu, prilično pripitog i rekla da mi kaže šta se desilo. Tada je on krenuo. Rekao mi je da je tog dana spavao kada je beba počela da plače histerično. Probudio se. Trebala mu je droga. Imao je krizu, a beba je plakala. Tada ju je u nervnom rastrojstvu udario… – kaže ona.

Jašari u komšiluku slovi za nasilnika, dok pojedinci tvrda da je bio alkoholičar.