Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac godinama zlostavljao porodicu, maloljetna kći mu rodila dijete

nasilje u porodici

Muškarcu iz Zadra u kasnim četrdesetim godinama krajem jula je određen istražni zatvor zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, odnosno rodoskvrnuća, nasilja u porodici i povrede prava djeteta.

Ovaj muškarac je završio iza rešetaka nakon što ga je policiji prijavila jedna njegova kći, piše Zadarski list. Djevojka se najprije povjerila svom momku koji ju je ohrabrio da podnese kaznenu prijavu i otkrije stravične zločine koje je ova porodica godinama skrivala iza zidova svog stana.

Kad je istina napokon izašla izvan kruga porodice, pokazalo se kako ih je monstruozni otac zlostavljao godinama i to psihički i fizički, a najstariju kći i seksualno. Ona je još kao maloljetnica ostala trudna i rodila dijete, a pretpostavlja se upravo iz odnosa s ocem.

Da su članovi ove oporodice proživljavali pakao potvrđuju i informacije kako ih je ovaj monstruozni čovjek godinama svakodnevno tukao, vrijeđao, omalovažavao, nazamislivo zlostavljao. Majka je prešutno prelazila preko svega, piše Zadarski list.

Ali, da nešto ipak nije bilo u redu moglo se naslutiti. Susjedima je bio sumnjiv odnos oca i najstarije kćeri od koje se nije odvajao. No, ipak samo su se nadležnim institucijama žalili na buku koja je svakodnevno dolazila iz tog stana. Policija je intervenisala i pisala prijave zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog porodičnog nasilja.

Čak ni socijalni radnici nisu uvidjeli o čemu bi se moglo raditi iako je maloljetnica rodila dijete, a identitet oca je ostao nepoznat.

I da cijela ova priča bude još bizarnija, sve se ovo događalo u stambenoj zgradi koja je smještena u napučenom gradskom kvartu, piše Zadarski list.