Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Otac i brat posjetili “Malčanskog berberina” u zatvoru: Nikad više

ninoslav jovanovic (1)

Kad smo moj sin Nebojša i ja ušli u zatvor, bio nam je okrenut leđima

Ninoslav Jovanović za kojim je 17 dana tragala policija jer je 20. decembra oteo dvanaestogodišnju Moniku Karimanović, nakon jučerašnjeg hapšenja odveden je u pritvor u Kazneno-popravni zavod u Nišu.

Tamo su ga sinoć posjetili otac Duško i brat Nebojša jer je policija zahtijevala da mu donesu odjeću da se presvuče, javlja Telegraf.

“Kada nas je policija pozvala i rekla da mu donesemo odjeću, kazao sam da to neću učiniti. Mi smo s njim završili, nisam ga želio više vidjeti. Međutim, policija je insistirala da mu donesemo odjeću jer, kako su nam kazali, ne mogu ga u pritvor voditi golog, a odjeća mu je oduzeta zbog vještačenja”, priča Duško Jovanović, otac zloglasnog Malčanskog berberina nazvanog tako zato što je svoje žrtve šišao prije nego što bi ih silovao.

Jovanović priznaje da mu je bilo teško susresti se s Ninoslavom nakon muka koje i dalje proživljavaju zbog njegovih zločina.

“Kad smo moj sin Nebojša i ja ušli u zatvor, bio nam je okrenut leđima. Policajac mu je kazao da nas pogleda u lice. Kazao sam mu: “Kako te nije sramota da to ponovno napraviš?” Moj sin mu je također uputio samo jednu rečenicu: “Sad si me vidio i više nikad!” On je svo vrijeme šutio, nijednu riječ nam nije rekao”, priča Duško.