Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

detalji tragedije

Otac i sin skočili u rijeku da bi spasili komšiju, dvojicu odnijela voda

n o poplave ss

Štab je donio odluku da se na teritoriji Novog Pazara proglasi vanredna situacija.

Pripadnici MUP-a Srbije, Sektora za vanredne situacije i gradskog kriznog štaba i dalje tragaju za dva muškarca koje je bujica danas odnijela u novopazarskom naselju Ćeremidžinica.

Prema informacijama srpskih medija, najprije je u vodu pao i počeo da se davi mještanin, penzioner iz Švicarske. Kako bi mu pomogao, za njim je u vodu skočio i komšija, a zatim i komšijin sin (32).

Ipak, oca i komšiju je već ponijela bujica, tako da tridesetdvogodišnjak nije mogao da im pomogne. Njemu su sugrađani pomogli da izađe iz vode, dok se za dvojicom muškaraca i dalje traga.

Proglašena vanredna situacija i u Novom Pazaru

Dvije osobe koje su upale u reku Trnavicu se vode kao nestale i za njima se i dalje traga, dok je osoba koja je pokušala njihovo spašavanje, nakon intervencije spasilaca, zbrinuta i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja, potvrdio je gradski štab za vanredne situacije.

Štab je donio i odluku da se na teritoriji Novog Pazara proglasi vanredna situacija.

Štab apeluje na građane da izbegavaju kretanje i zadržavanje u blizini reka i drugih vodotokova, kao i da ne prelaze preko improvizovanih mostova.

Obavještavaju učenike srednjih škola na teritoriji Novog Pazara koji žive u ugroženim područjima da se oslobađaju obaveze dolaska na nastavu u toku druge smjene.