Globus

odveden u lisicama

Otac jednog od ubijenih Splićana demolirao lokal i konobara gađao bocama

12/01/2020
Hapšnje Filipa Zavadlava koji je policiju mirno dočekao u kafiću

Otac Marina Bobana, jednog od trojice ubijenih, izrazbijao je inventar i izbacio goste iz kafića nakon saznanja o smrti sina m

Satima nakon krvavog pohoda u splitskom Varošu, policija je imala pune ruke posla oko ponoći u Dubrovačkoj ulici zbog izgreda povezanog sa zločinom.

Otac Marina Bobana, jednog od trojice ubijenih, izrazbijao je inventar i izbacio goste iz kafića nakon saznanja o smrti sina mu, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je u kratkom roku došla do lokala te su uhapsila njega i još jednu mušku osobu, a kako su se opirali primijenjena su sredstva prisile. Sputani lisičinama obojica su odvedena u prostorije Druge policijske postaje gdje su zadržani do jutra.

Kako se saznaje 50-godišnji M.B. i njegov 39-godišnji prijatelj su još prije ponoći izazivali nered po kafiću u Dubrovačkoj ulici, obojica vidno pijani. Situacija je eskalirala kada su konobara gađali čašama i bocama s čime nisu prestajali te je mladić potražio spas bijegom u skladište.

Nakon toga su dvojica izgrednika prevrtali stolice i stolove te nastavili s razbijanjem staklarije i ostalog inventara. Uz to su iz kafića potjerali sve goste. Po dolasku policije nastavili su biti nasilni te je nad njima upotrijebljena tjelesna snaga kako bi ih se savladalo.

U stanici su zadržani dok se nisu otrijeznili, a obojica će biti prekršajno prijavljeni za remećenje javnog reda i mira.

Marin Boban ubijen je na motociklu Yamaha XT zajedno s Juricom Torlakom koji je ranama iz kalašnjikova podlegao par sati kasnije u bolnici. Nedaleko od njih u Radmilovićevoj ulici na Suzukiju Burgmanu je smaknut Marino Ožić Paić zvani Pajser.

Kao osumnjičeni je uhapšen Filip Zavadlav (25), pomorac iz Splita.

Filip ispalio 36 metaka, policiju zajedno s bratom sačekao u kafiću (VIDEO)

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.