Otac potvrdio da je pronađena djevojčica koja je prije pet dana nestala

barbara

“Našli su moju Barbaru, evo sad mi je prijatelj javio, ne znam vam ništa drugo, ajme, ne mogu vjerovati”, kazao je danas za Večernji list Anton Vidović, otac 13-godišnje Barbare koja je prije pet dana nestala pred kućom u Triblju kraj Crikvenice u Hrvatskoj gdje živi s roditeljima. Potvrda iz PU primorsko-goranske o tome da je Barbara pronađena, i to na području Karlovačke županije, stigla je nešto iza 19 sati.

Anton Vidović zahvalio se svima koji su mu pomogli u potrazi, ali je bio i pomalo frustriran jer, kako nam je pojasnio, unatoč tome što je nestanak prijavio još u subotu, policija praktički do srijede nije ništa konkretno poduzela kako bi ušla u trag njegovoj kćerki, zbog čega se sam bacio u potragu.

– Barbara je nestala između ponoći i četiri sata ujutro. Nakon što smo inicijalno prijavili nestanak policiji prvo što smo napravili, odnosno to je napravio njen mlađi brat jer se ja u to previše ne razumijem, ušao je u njezin profil na Facebooku i vidio s kim se sve dopisivala.

Nakon što smo locirali tri-četiri mlađa dečka, nazvali smo njihove roditelje, i niko nije imao pojma o čemu pričamo osim jedne porodice u blizini Ogulina. Majka tog dečka s kojim se Barbara dopisivala, a on ima 16 godina, nam je rekla da ona nema pojma gdje je njen sin, i da ga mi sami nađemo ako možemo, a da do tada ne dižemo paniku.

Tu nam se upalio alarm – u dahu prepričava Anton Vidović. Odmah je otišao u Ogulin i sve prijavio u tamošnju policijsku stanicu, ali kako kazuje, oni su porodica koja mu je bila sumnjiva provjerili tek “reda radi”, obzirom da se radi o Romima u romskom naselju, pa se nisu htjeli previše petljati.

– Kružile su priče da ju je taj mali nagovorio da se uda za njega, ona je navodno pristala, ali iskreno ne znam kako su uopće stupili u kontakt jer je moja kćerka oduvijek povučena, iz škole ide direktno kući i dosta je privržena porodici. Dan prije nego je nestala cijeli dan je provela ispred kuće u igri s bratom – kazuje Anton Vidović.