Globus

Zločin u Zagrebu

Otac prije ubistva djece objavio pismo na Facebooku

25/09/2021
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu,

U stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi policija je u noćnim satima pronašla troje najvjerovatnije ugušene djece i njihovog oca koji je pokušao počiniti samoubistvo, piše Index.hr.

U policiji kažu da je oko 2 sata u Mlinovima, temeljem zaprimljene informacije o najavljenom samoubistvu, u stanu pronađen muškarac koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu.

“Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubistva. Uviđajem rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika”, izvijestila je zagrebačka policija.

Prema neslužbenim podacima, djecu je ugušio austrijski državljanin koji živi i radi u Zagrebu. Roditelji djece navodno su bili rastavljeni, a otac je finansijski konsultant koji je radio u nekoliko uglednih austrijskih kompanija te ima svoju konsultantsku firmu u Beču.

Prije brutalnog zločina na društvenim mrežama objavio je pismo u kojem je naveo da ga je ostavila djevojka jer je njegova bivša žena bila loša prema njoj te da je ostao bez novca. Spominje i svoje prijatelje i braću iz masonske lože.

Nakon što je pronađen u stanu gdje je najvjerovatnije ubio svoje troje djece – blizance djevojčicu i dječaka te još jednog mlađeg sina, pokušao se ubiti otrovom ili tabletama. Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara milosrdnica.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.