Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otišla je kupiti pahuljice 1994. godine i više se nije vratila

nestala

Britanka Lindesy Jo Rimer imala je 13 godina kad je nestala pri povratku iz lokalne trgovine u Hebden Bridgeu, Zapadni Yorkshire.

Nadzorna kamera snimila ju je 7. novebra 1994. dok je kupovala kukuruzne pahuljice. Nakon toga gubi joj se svaki trag. Pet mjeseci kasnije dvojica građevinskih radnika pronašli su njezino tijelo u obliženjem kanalu, a obdukcija je pokazala da je djevojčica zadavljena. Za njezni ubistvo niko nije optužen.

Nakon više od 20 godina, policija je poslala nove uzorke DNK u Kanadu, gdje će biti analizirani najsavremenijim naučnim metodama, javlja Daily Mail.

nestala2

– Sarađivali smo s forenzičarem koji je došao do nekoliko novih tragova za koje se nadamo da će nam pomoći da identificiramo Lindseyinog ubicu – rekao je inspektor koji vodi istragu.

Pozvao je ljude da se jave ako imaju bilo kakvu informaciju, čak i poslije toliko vremena.

– Porodica je sve ove godine morala živjeti s tugom i boli, ne znajući što se djevojčici dogodilo, dok njen ubica i dalje živi na slobodi. Ove godine Lindsey bi proslavila 35. rođendan, ali nije bila te sreće da odraste. Osoba ili osobe odgovorna za njeno ubistvo ne zaslužuju zaštitu. Zaslužuju jedino da ih se privede pravdi – dodao je inspektor.

Nakon pomaka u istrazi, oglasila se i majka ubijene djevojčice.

– Moja mala curica zaslužuje pravdu. Nije zaslužila da je ubiju. Kad su našli njezino tijelo obećala sam samoj sebi da neću odustati dok ne nađemo ubiicu. Dugujemo joj to. Nedostaje mi svaki dan – kazala je majka Geri.