Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednica evropske komisije

Otkazana posjeta Ursule von der Leyen Crnoj Gori

ursula von der leyen tunel ivan fena

Ursula von der Leyen u petak je boravila u Bosni i Hercegovini (BiH) i Srbiji, a danas je trebalo da boravi u Crnoj Gori, u okviru regionalne posjete Zapadnom Balkanu

Današnja posjeta predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen Crnoj Gori je otkazana.

“Posjeta predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen Crnoj Gori će nažalost morati da bude pomjerena za drugi datum jer, usljed vremenskih uvjeta, avion izaslanstva ne može da poleti s aerodroma u Beogradu. Posjeta će biti organizirana u novom terminu koji bude zajednički dogovoren”, prenijeli su priopćenje iz EU Info centra crnogorski mediji.

“Nažalost, zbog lošeg vremena, jutros sam morala da odložim posjetu Crnoj Gori. Pomjeramo datum posjete. Radujem se što ću uskoro posjetiti vašu prelijepu zemlju”, navela je Ursula von der Leyen na Twitteru.

Iz EU info centra je ranije u subotu priopćeno da je je njen dolazak u Crnu Goru pomjeren zbog magle na beogradskom aerodromu.

“Očekuje se kašnjenje od najmanje jednog sata”, naveli su ranije.

Ursula von der Leyen u petak je boravila u Bosni i Hercegovini (BiH) i Srbiji, a danas je trebalo da boravi u Crnoj Gori, u okviru regionalne posjete Zapadnom Balkanu.

Ona je trebalo da se sastane u Vili Gorica s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a nakon sastanka je trebalo da bude održana zajednička konferencija za medije Ursule von der Leyen i Đukanovića, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Predsjednica EK je zatim trebalo da se sastane s predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Crna Gora će od Evropske unije dobiti finansijsku podršku za nadilaženje očekivane energetske krize, a to je i glavni povod posjete predsjednice EK.