Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krupna riba

Otkriven identitet Crnogorca uhapšenog u Zagrebu

vukovic (1)

Krajem marta 2007. godine uspio je pobjeći danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca

Prošlog vikenda policija je u centru Zagreba u iznajmljenom stanu pronašla i uhapsila državljanina Crne Gore starosti 46 godina.

Za Crnogorcem je bila raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog krivičnog djela “Pokušaj krijumčarenja opojnih droga”.

Hrvatski mediji su objavili da je uhapšen Draško Vuković, bivši saradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića. Priveden je na osnovi Interpolove potjernice iz 2009. godine, a tereti ga se za dilanje oko 500 kilograma kokaina.

Draško Vuković bio je svjedok pokajnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Svjedočio je o tome kako su švercali velike količine kokaina, da je sarađivao s Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kojem je tvrdio da Šarić bio neprikosnoveni vođa.

“Drogu smo ubacivali na gumene čamce, a s čamaca je izbacivali negdje između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekookeanske brodove”, rekao je Vuković na suđenju.

Vuković je sredinom februara 2007. godine uhapšen u Kopenhagenu s 38 kilograma kokaina vrijednog nekoliko miliona eura, zajedno s još dvojicom Srba, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše.

Krajem marta 2007. godine uspio je pobjeći danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.

Vuković je pobjegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizirali njegovi saradnici iz narkokartela koji su napravili zasjedu policijskom vozilu. Danski mediji tada su pisali da je ovo oslobađanje bilo “najbrutalnije i najprofesionalnije u danskoj istoriji”.