Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Otkriveno 12 migranata u tovaru mandarina i narandži (FOTO)

otkriveni migranti na Presevu 17 02 2021 (1)

Na pitanje da li, osim robe koju prevozi, ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, vozač (33) je odgovorio odrično, rekavši da je tokom vožnje čuo buku u unutrašnjosti kamionske prikolice

Carinici Srbije su danas na prelazu Preševo otkrili 12 migranata u tovaru mandarina i narandži, javlja Anadolu Agency (AA).

“Slijepi putnici” otkriveni su kada je jutros oko osam sati i 30 minuta, na ulazu u Srbiju, na red za redovnu kontrolu pristigao kamion kraljevačkih registarskih oznaka, natovaren svežim mandarinama i narandžama iz Grčke.

Na pitanje da li, osim robe koju prevozi, ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, vozač (33) je odgovorio odrično, rekavši da je tokom vožnje čuo buku u unutrašnjosti kamionske prikolice.

To je bila dovoljna indicija da se izvrši pregled multigasnim detektorom “Drager”, koji je registrovao povećanu koncentraciju ugljendioksida u kamionskoj prikolici. Nakon skidanja sjevernomakedonske carinske plombe, na kojoj nisu uočena nikakva oštećenja, u tovarnom dijelu otkriveno je 12 mlađih osoba bez ličnih dokumenata kod sebe, koji su rekli da su državljani Sirije.

Migrante je po otkrivanju preuzela policija u dalju nadležnost.

Iz Uprave carina Srbije su napomenuli da je od početka godine na graničnim prelazima u različitim tovarima robe otkriveno ukupno 139 ilegalnih migranata.