Globus

Srbija

Otkriveno 12 migranata u tovaru mandarina i narandži (FOTO)

17/02/2021
Foto: Uprava carina Srbije

Na pitanje da li, osim robe koju prevozi, ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, vozač (33) je odgovorio odrično, rekavši da je tokom vožnje čuo buku u unutrašnjosti kamionske prikolice

Carinici Srbije su danas na prelazu Preševo otkrili 12 migranata u tovaru mandarina i narandži, javlja Anadolu Agency (AA).

“Slijepi putnici” otkriveni su kada je jutros oko osam sati i 30 minuta, na ulazu u Srbiju, na red za redovnu kontrolu pristigao kamion kraljevačkih registarskih oznaka, natovaren svežim mandarinama i narandžama iz Grčke.

Na pitanje da li, osim robe koju prevozi, ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, vozač (33) je odgovorio odrično, rekavši da je tokom vožnje čuo buku u unutrašnjosti kamionske prikolice.

To je bila dovoljna indicija da se izvrši pregled multigasnim detektorom “Drager”, koji je registrovao povećanu koncentraciju ugljendioksida u kamionskoj prikolici. Nakon skidanja sjevernomakedonske carinske plombe, na kojoj nisu uočena nikakva oštećenja, u tovarnom dijelu otkriveno je 12 mlađih osoba bez ličnih dokumenata kod sebe, koji su rekli da su državljani Sirije.

Migrante je po otkrivanju preuzela policija u dalju nadležnost.

Iz Uprave carina Srbije su napomenuli da je od početka godine na graničnim prelazima u različitim tovarima robe otkriveno ukupno 139 ilegalnih migranata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.