Globus

australija

Otmičar djevojčice pretučen u zatvoru: “Kad je čuo da je to on, moj ga je sin prebio”

04/11/2021

Majka drugog zatvorenika otkrila je da je njen sin pretukao 36-godišnjaka optuženog za otmicu 4-godišnje Cleo Smith

Nakon što je policija uspješno pronašla četverogodišnju djevojčicu Cleo Smith, 18 dana nakon otmice u jednom australskom kampu, cure detalji o njenom otmičaru.

Riječ je o 36-godišnjem Terryju Kellyju, kojeg je policija uhapsila nakon što je viđen kako kupuje pelene u jednoj prodavnici iako uopće nema djece.

Otmičar “australske Maddie McCann” u zatvoru je proveo samo nekoliko sati kada ga je prebio drugi zatvorenik.

Majka zatvorenika koji ga je pretukao rekla je za Daily Mail da je njen sin pobjesnio kada je čuo da je oteo četverogodišnjakinju te da ga je “prebio na mrtvo ime”.

“Čim je čuo da je tip uhapšen zbog male Cleo, poludio je i pretukao ga na mrtvo ime. Znate šta, mog sina su morali izvući iz ćelije u okovima, a Kelly je odveden u bolnicu… Bio je u jako lošem stanju”, rekla je majka zatvorenika.

Glasnogovornik policije zapadne Australije nije želio komentirati njene tvrdnje.

Ranije tokom dana, Kelly je viđen dok su ga ukrcavali u vozilo hitne pomoći ispred policijske stanice i vozili ga u bolnicu na liječenje s velikim bijelim zavojem omotanim oko glave.

Policija je zaustavila navodnog otmičara iz automobila nešto iza ponoći prije nego što su izvršili nalog za pretres u obližnjoj napuštenoj kući u kojoj su pronašli malenu Cleo.

Detektiv Rod Wilde rekao je da osumnjičenik nije od ranije poznat porodici Smith te da nije registrirani seksualni prijestupnik, no “poznat je policiji”.

“Moram biti jako oprezan oko toga”, rekao je detektiv Wilde.

Susjedi su ranije opisali osumnjičenog kao “samotnjaka” koji se “čudno” ponašao. Jedna od susjeda rekla je da je jedne večeri čula plač djevojčice, ali joj nije palo na pamet da bi to mogla biti Cleo.

Susjedi su također ispričali kako se počeo čudno ponašati tokom posljednje dvije sedmice – hodao bi ulicom u bilo koje doba dana, neugodno bi zurio u ljude, nikoga nije pozdravljao, a svoje je pse premjestio iz stražnjeg dvorišta u prednje dvorište kuće.

Policija je objavila da je 36-godišnjak, koji je prošao psihijatrijsku procjenu nakon što je proglašen psihički nestabilnim, identificiran kao osumnjičenik tek u utorak, a sada je bio na ispitivanju zbog sumnje na otmicu. Naveli su i da ne traže druge osumnjičenike.

Komentari

Autor: Jutarnji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.