Globus

italija

Otvorila se ogromna rupa na parkingu bolnice u Napulju, u njoj završili brojni automobili

08/01/2021

Brojni automobili završili su u rupi, pa su spasioci s psima tragačima tražili je li neko ostao zaglavljen u autu

Ogromna rupa otvorila se danas u zoru na parkiralištu unutar covid-bolnice Ponticelli u Napulju, koja je i covid-centar.

Tužiteljstvo je otvorilo istragu oko toga šta se dogodilo, a svjedoci kažu da su čuli zvuk eksplozije. Sve se dogodilo jutros između 6:30 i 6:45 sati.

Nakon kolapsa parkinga bolnica je evakuirana, tamo je vanredno stanje, vode nema i aktivirani su generatori.

Nije bilo žrtava.

“Sada moramo napraviti geološko istraživanje i vidjeti šta se dogodilo. Ova bolnica je projektirana prije 15 do 20 godina”, rekao je komandant tamošnjih vatrogasaca.

Vatrogasci rade na osiguranju provalije da ne dođe do slijeganja okolnog zemljišta. Nadaju se da će u roku od sedam dana uspjeti srediti dovod vode do bolnice.

Iako su svjedoci tvrdili da su čuli jaku eksploziju, zasad još uvijek nema informacija oko toga što je dovelo do stvaranja ponora, kako rupu nazivaju italijanske hitne službe. Pretpostavlja se da se zvuk otvaranja rupe čuo poput eksplozije.

Rupa je široka 50 puta 50 metara i duboka 15 metara.

Prema dosad poznatim informacijama, nema povrijeđenih. No brojni automobili završili su u rupi, pa su spasioci s psima tragačima tražili je li neko ostao zaglavljen u autu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.