Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đorđo Žujović

Ovaj čovjek je uništio mural zločinca Mladića: “Kada sam došao, zatekao sam jednog desničara”

ratko mladic zujovic

Ovaj mural čuvala je policija, a aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović juče su privedene nakon što su ga gađale jajima. Poslije nekoliko sati puštene su na slobodu

Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije koji je uništio mural ratnom zločincu Ratku Mladiću, je za portal Nova.rs rekao da je njegova civilizacijska dužnost bila da uništi mural posvećen Ratku Mladiću, jer se njime baca ljaga na sve građana.

On je rekao da je ispred murala zatekao čovjeka za kog pretpostavlja da je pripadnik jedne desničarske organizacije, te da mu je isti prijetio, govoreći da zna ko je i da će ga pronaći.

On je objasnio zašto je to učinio.

“Mural sa likom Mladića predstavlja ljagu na obrazu svakog građanina Srbije, bez obzira kom narodu pripadao, koje je vjere ili političke orijentacije. Svi oni koji se trude da brane taj mural čine medveđu uslugu svima nama”, objašnjava Žujović, koji ističe da njegov potez predstavlja civilizacijski čin.

“Ovo što sam uradio smatram normalnim, ljudskim činom. Pružam podršku svakome ko svojim aktivnostima pokazuje da mu je ipak stalo do borbe za normalno društvo“, kaže on i dodaje da je na licu mjesta zatekao “čuvara” murala.

“Meni su novinari rekli da je on iz Levijatana… Došlo je do verbalnog sukoba, pokušao je da mi se unese u lice. Posle se pomjerio metar, kako bi telefonirao. Kad sam uradio to što sam uradio, on je rekao je da će me pronaći, da zna ko sam ja. Nisam mogao da vidim ko je on, jer mu je lice bili gotovo cijelo prekriveno“, rekao je Žujović.

Ovaj mural čuvala je policija, a aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović juče su privedene nakon što su ga gađale jajima. Poslije nekoliko sati puštene su na slobodu.