Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beograd

Ovaj transparent je mjesecima ispred Dačićevog kabineta: “Zbog čega nije uklonjen?”

dacic_transparent

„Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa?”

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mjesecima, uz povremene prekide, nalazi ispred zgrade ministatstva u Beogradu? Na provokatorskom transparentu piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“. Pored natpisa je ruska zastava.

„Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?, stoji u reakciji LSV-a, prenosi agencija Patria.

„Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!“

„Transparent sa navedenom porukom LSV će donijeti već sljedeće sedmice i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen“, reagirali su iz LSV-a.