Ovako izgleda pristupnica za Al-Qaidu

al qaida

Američka vlada objavila je dokumente koje je pronašla u skrovištu Osame bin Ladena u Pakistanu tijekom operacije u kojoj je 2011. godine ubijen vođa al-Qa'ide

Osim mnoštva knjiga na engleskom (bin Laden je navodno bio fan Noama Chomskog, koji je pisao o napadu na WTC toranj, terorizmu i SAD-u, te Boba Woodwarda, američkog novinara koji je pisao o aferi Watergate) pronašli su i pristupnicu namijenjenu za ispunjavanje novim članovima al-Qa'ide.

[pull_quote_left]Molimo da informacije koje ste ispunili u pristupnici ne dijelite s drugima jer ste riječ dali svemogućem Allahu. Ova pristupnica dostupna je samo pojedincima[/pull_quote_left]

Pristupnica, koju je s arapskog na engleski prevela američka vlada, sadrži 50 pitanja. Džihadisti moraju odgovoriti na pitanja o hobijima, vole li znanost ili pak čitati knjige, znaju li strane jezike te koriste li pravu ili krivotvorenu putovnicu.

Također, tu su i neka jeziva pitanja poput ‘Namjeravate li počiniti bombaško samoubojstvo?’ te ona više praktična poput ‘Koga možemo kontaktirati u slučaju vaše smrti?’.

Iznad svega, al-Qa'ida daje na znanje svojim novacima koliko je ta teroristička organizacija ozbiljna kada se radi o privatnosti podataka. Stoga piše: Molimo da informacije koje ste ispunili u pristupnici ne dijelite s drugima jer ste riječ dali svemogućem Allahu. Ova pristupnica dostupna je samo pojedincima.

Evo kako tačno izgleda:

Instructions to Applicants by Michael C.W. Murphy