Globus

autobuska nesreća u Hrvatskoj

“Ovakvo nešto nisam doživio otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina”

06/08/2022

"Jedan vozač izletio je kroz vjetrobransko staklo, a drugi je bio u autobusu"

– Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i cijeli prednji dio autobusa zabio se do polovice autobusa. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid. Jedan vozač izletio je kroz vjetrobransko staklo, a drugi je bio u autobusu. Ovakvo nešto nisam doživio otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina – rekao je Ivan Ivančan, komandir DVD-a Breznički Hum, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mjestu nesreće za Jutarnji list.

Kao što smo izvijestili, u stravičnoj nesreći autobusa poljskih regitrskih oznaka u Hrvatskoj poginulo je najmanje 12 osoba, a više desetina je povrijeđeno.

Iz poljskih izvora jutarnji saznaje još informacija o slijetanju poljskog autobusa na autocesti A4 između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. Izlet je organiziralo bratstvo Sv. Jozefa (Bratztwo swietego Jozefa). Poljski hodočasnici okupili su se iz raznih gradova širom države, a na put su krenuli iz Czestochowe, grada u južnoj Poljskoj poznatom po marijanskom svetištu. Navodno je većina hodočasnika već prije posjetila Međugorje.

Redakciji poljskog portala onet.pl šef prijevozničke kompanije Megapol potvrdio je da je autobus njihov, a njihovo sjedište je u Plonsku.

Tamošnji radio je razgovarao s Jackiejem Antonszkiewiczem, direktorom Megapola, koji nije znao odgovoriti na pitanje je li netko iz Plonska stradao u nesreći. Antonszkiewicz tvrdi da je autobus bio tehnički ispravan.

– U šoku sam, vozači nisu početnici i ne vjerujem da su mogli zaspati tijekom vožnje – rekao je.

Glavni poljski tužitelj, Zbigniew Ziobro, pokrenuo je istragu oko nesreće.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.