Globus

dragan đilas

“Ovi lažni izbori Aleksandra Vučića nisu uspjeli”

21/06/2020

Republičko izborno povjerenstvo najavilo je prve premilinarne rezultate u 23 sata

U Srbiji su u 20 sati zatvorena birališta za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore na kojima je favorit vladajuća stranka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića , a prema prvim neslužbenim rezultatima izlaznost je manja od očekivane.

Neslužbeni rezultati pokazuju da je izlaznost manja od očekivane natpolovične većine, ali to ne umanjuje šanse za očekivanu uvjerljivu pobjedu koalicije okupljene oko Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS), prenosi Hina.

Posljednji neslužbeni podaci o izlaznosti u 19 sati pokazuju da je odziv birača bio manji nego 2016. godine kad je do zatvaranje birališta glasalo 56,7 posto od oko 6,5 miliona.

U 19 sati je, prema podacima organizacije CRTA, glasalo 45,5 posto, ali ti su podaci nepotpuni jer ne obuhvaćaju posljednji sat vremena.

Najmanja izlaznost je u Beogradu.

Vođa Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, jedan od čelnika opozicionog Saveza za Srbiju (SZS), koji je bojkotirao izbore, ocijenio je da izbori nisu uspjeli jer je glasalo manje od 50 posto upisanih birača.

“Ovi lažni izbori Aleksandra Vučića nisu uspjeli jer je na njih izišlo manje od 50 posto birača”, rekao je Đilas novinarima.

Na konferenciji za novinare opozicije koja je bojkotirala izbore rekao je da je, prema podacima SZS-a, na izbore izašlo 42 posto birača, a u Beogradu samo 36 posto..

Republičko izborno povjerenstvo najavilo je prve premilinarne rezultate u 23 sata.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.