Zločin u zagrebu

Ovo je Bosanac osumnjičen za smrt 16-godišnje djevojčice, rekao je: “Bila je mrtva i hladna”

senova_ocevid6-160220

Kriminalistima je u jednom trenutku nakon hapšenja u gluho doba noći u subotu promrmljao da je s djevojkom bio kobne večeri te da je zaspao, a kad se probudio, ona je već bila mrtva i hladna pa se uplašio …

Punih šest sati Radoje R. (30) proveo je s ekipom za uviđaj u podstanarskom stanu u Zagrebu.

Toliko je, naime, trebalo kriminalistima da prikupe sve dokaze koji će im pomoći u podizanju kaznene prijave protiv 30-godišnjeg BiH državljanina, inače stranca s boravkom u RH. Radoje R. je nakon svega odveden u pritvor.

On je posljednji živu vidio 16-godišnju djevojčicu čije je tijelo, sumnja se, u noći s petka na subotu zamotao u tepih te ga odvukao 500-tinjak metara dalje u susjednu Zemljakovu gdje ju je odbacio u podrum i otišao.

Šta je sve pronađeno u stanu tokom pretresa tek se treba utvrditi, a još uvijek nije poznat tačan uzrok smrti srednjoškolke za kojom je policija tragala od 26. januara kada je prijavljen njezin nestanak. U slučaju da obdukcija na tijelu pokaže prisutnost opijata, 30-godišnjak će osim za nepružanje pomoći kazneno odgovarati i jer je maloljetnoj osobi omogućio uživanje droge kao i prostor, piše Jutarnji.hr.

Podsjetimo, kriminalistima je u jednom trenutku nakon hapšenja u gluho doba noći u subotu promrmljao da je s djevojkom bio kobne večeri te da je zaspao, a kad se probudio, ona je već bila mrtva i hladna pa se uplašio …

Da, bila je sa mnom u stanu. Ja sam zaspao, a kad sam se probudio, ona je bila već hladna. Prepao sam se. Nisam znao što ću – dio neformalnog priznanja istražiteljima Radoja R.

Nakon što su desetak sati od pronalaska tijela u petak kriminalisti raspolagali identitetom žrtve koja kod sebe tog kobnog jutra nije imala dokumente, pokucali su na vrata stana u kojem je Radoje R. živio i u koji je maloljetnica svraćala.

Međutim, kucanje je bilo uzaludno jer policajcima 30-godišnjak nije otvarao vrata. A kako su strpljivost i upornost ključni u policijskom poslu, kriminalisti su se pritajili u neposrednoj blizini zgrade iz koje je, misleći da je zrak čist i da su policajci odustali, oko dva poslije ponoći u subotu Radoje R. izašao i pokušao pobjeći.