Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uhapšena u zagrebu

Ovo je “mula” koja je progutala 117 kapsula kokaina, tokom ispitivanja “otvorila dušu”

Velika Gorica: Brazilskoj “muli” određen istražni pritvor
02.11.2022., Velika Gorica - Na Zupanijskom sudu odrzano je rociste za odredjivanje istraznog zatvora Brazilcu koji se deklarira kao Brazilka, a uhicen je u Zracnoj luci dr. Franjo Tudjman jer je u zelucu pokusao prokrijumcariti kokain. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Iako nije promijenila još spol, deklarirala se kao žena na sudu te će u skladu s time biti smještena na ženskom odjelu u Remetincu

Brazilka (45) koja je uhapšena na zagrebačkom aerodromu zbog krijumčarenja kokaina na Županijskom sudu u Velikoj Gorici dobila je mjesec dana istražnog zatvora.

Istražni zatvor su joj odredili zbog opasnosti od bijega. Pred tijelima progona branila se šutnjom, a kako piše Jutarnji, na taj potez se odlučila jer je siromašna.

Iako nije promijenila još spol, deklarirala se kao žena na sudu te će u skladu s time biti smještena na ženskom odjelu u Remetincu.

Policija je jučer u saopćenju pisala o 45-godišnjem muškarcu.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

“45-godišnji Brazilac predan je pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama odnosno da je u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1.170 grama droge kokain”, izvijestio je PUZ u utorak.

“Nakon što je neutvrđenog dana u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain, 29. oktobra je avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigao u Hrvatsku, u zagrebačku zračnu luku”, pisala je jučer policija.