Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaposlenica u državnoj firmi

Ovo je piromanka koja je u Hrvatskoj izazvala pakleni požar

sibenik

Iz Hrvatskih auto-cesta potvrđeno je da su danas primili zvanično obavještenje da policija sprovodi kriminalističku istragu nad njihovom radnicom

Istražnom sudiji u Šibeniku danas je privedena 53-godišnjakinja osumnjičena da je u šibenskom zaleđu za vikend podmetnula požar, najveći ove godine, objavili su iz šibensko-kninske policije.

Osumnjičena je zaposlena u Hrvatskim auto-cestama i od ranije je poznata policiji, prenose hrvatski mediji.

U šibensko-kninskoj Policijskoj upravi održana je konferencija za novinare, na kojoj je potvrđeno da je za ovako teško krivično djelo predviđena kazna zatvora od jedne do deset godina.

Policija je tokom istrage pronašla dva paketa kocki za potpalu.

“Osumnjičena je sa predumišljajem, svjesno i namjerno podmetnula požar. Ona je taj dan, prilikom odlaska na posao, kockama za vatru izazvala požar”, rečeno je na konferenciji.

Ona je od 18. do 23. jula 2017. godine zapalila čak sedam požara na području Dubrave. Sve ih je u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svog susjeda palila improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i ručnike natopljene loživim uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje.

Iz Hrvatskih auto-cesta potvrđeno je da su danas primili zvanično obavještenje da policija sprovodi kriminalističku istragu nad njihovom radnicom.

Općinsko državno tužilaštvo u Šibeniku je 2017. protiv osumnjičene podiglo optužnicu zbog podmetanja sedam požara, i to na istom području kao i ove godine.

Požar kod šibenske Dubrave, koji je buknuo u subotu, 27. jula, još nije potpuno ugašen, na terenu je 15 vatrogasaca, prenose hrvatski mediji.

Tokom 28 sati požar je, kako se navodi, gasilo 200 vatrogasaca sa 40 vozila, a u gašenju je učestvovalo i 100 vojnika, sedam protivpožarnih aviona i mještani.

Izgorjelo je oko 900 hektara borove šume, pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim kulturama, a bilo je evakuisano šezdesetak stanovnika.